Pages

Sabtu, 6 Februari 2016

Usaha mendapatkan zuriat

ZURIAT OH ZURIAT
================
Bagi pasangan yang berumahtangga, anak sudah pasti menjadi topik utama. Agak menjengkelkan kerana sikap sesetengah masyarakat yang kurang sensitiviti dan suka melabelkan mengikut citarasa mereka.
.
Tak mengandung jadi isu. Anak ramai pun jadi isu. Susah jika ramai sangat yang mahu mempersoalkan kerja Allah.
.
Namun, bagi mereka yang masih belum dikurniakan cahaya mata. Jangan rasa sedih atau rendah diri. Kerana Dia tahu apa yang terbaik untuk kita. Namun tidak salah untuk berusaha dan terus mencuba.
.
Di sini saya kongsikan bagaimana pengambilan supplements Shaklee boleh membantu merawat masalah kesuburan (infertility) ini?
.
Vitamin Asas
.
(1) Vita-Lea (Multivitamin)
(2) Vitamin C
(3) B-Complex
.
Vita-Lea, B-Comp dan Vit-C adalah merupakan vitamin asas, dan tunjang utama untuk kesihatan badan.
.
Vitamin Kesuburan
.
(4) Vitamin E
Selain menghaluskan kulit, anti penuaan, melancarkan peredaran pembuluh darah, mencegah pembentukan darah beku, pembentukan sel2 baru (termasuk RNA & DNA) dan lain-lain, ianya amat terkenal mempunyai khasiat untuk meningkatkan kelelakian & menyuburkan organ reproduksi lelaki & wanita.
.
(5) Zink
Digunakan untuk kesuburan bagi wanita kerana zink akan melindungi sperma dan melawan bakteria dalam vagina. Bagi kaum lelaki, zink merupakan zat yang sangat penting bagi proses pembentukkan hormon testosterone dan memberikan tenaga untuk sperma agar lebih aktif menuju ke ovum. Selain itu, zink berperanan dalam proses pembentukan genetik, iaitu pada DNA (Deoxyribose nucleid Acid).
.
(6) Alfalfa
Sangat baik diamalkan oleh wanita, membantu atasi masalah keputihan, masalah haid yang tidak teratur atau senggugut/ sakit pinggang yang melampau tatkala di datangi haid (makan alfalfa bersama kalsium), dan turut membantu dalam hubungan suami isteri (bertindak seperti Kacip Fatimah).
.
Kita merancang, Allah jua yang menentukan segala. Tapi tak salah untuk kita mencuba.
.
#Zi2M
#ShakleeEffectZi2M
#shakleedistributor
Catat Ulasan