Pages

Selasa, 27 Oktober 2015

Nak GRAM atau RM?

Mana Pilihan Anda? Nak Tambah GRAM atau RM?!!
*********************************************
Anda beli emas, anda sendiri perlu decide utk apa tujuan anda beli emas tersebut. Sama ada anda mahu jadikan sbg simpanan (pelindung nilai) ☔, atau untuk 'bermain' dgn turun πŸ“‰ naik πŸ“ˆ harga emas, atau untuk bisnes emas?
Ketiga-tiga tujuan di atasπŸ‘†perlukan ILMU πŸ“š & MINDSET πŸ‘€πŸ’¬ berbeza:.-
PENYIMPAN EMAS πŸ“₯πŸ“¦
•••••••••••••••••••••••••
Matlamatnya ialah kumpul gram, tak kisah sama ada emas naik πŸ“ˆatau turunπŸ“‰, dia tak peduli. Yang penting baginya ialah gram emasnya bertambah.
Asal RM πŸ’΅ jadi EMAS πŸ‘‘. Penyimpan emas sgt jatuh hati dgn emas. Dlm kepala dia cuma beli, beli & beli . Nk jual rasa syg. Akhir sekali dia kaya sebab harta dia sentiasa bertambah.
PELABUR EMAS πŸ“ŠπŸ“‡
•••••••••••••••••••••
Dia tak peduli brp byk kepingan emas yg dia ada, yg penting BUY LOW πŸ“‰, SELL HIGH πŸ“ˆ. Asalkan RMπŸ’΅ bertambah. Pelabur tak boleh jatuh hati dgn emas. Bila harga emas naik, jual. Bila harga emas turun, mst beli lagi utk cost averaging.  Kalau tak ada modal utk beli lagi, terpaksa tunggu je la.
PENIAGA EMAS πŸͺπŸ’ˆ
•••••••••••••••••••••
Dia lebih mudah b'tambah GRAM πŸ‘‘, & dlm masa yg sama dia boleh b'tambah RM πŸ’΅πŸ’°. Harga emas naik atau turun, dealer tetap untung sebab dealer dpt bonus. Dealer bukan je sbg 'penyimpan', tetapi secara tak langsung dia boleh jd 'pelabur' & 'peniaga'.
Dgn share ilmu emas pun dia untung, baginya bila b'niaga ni, ilmu & kefahaman peelu diberikan kpd customernya supaya dia dpt bina hubungan antara customer & secara tak langsung menjadi rakan kongsinya.
Dgn keuntungan ILMU πŸ“š + GRAM EMAS πŸ‘‘πŸ’ŽπŸ’ + BONUS πŸ’°πŸ’° dia b'peluang dpt.
***********************************************
Kalau nk GRAM EMAS πŸ‘‘ b'tambah dlm masa yg sama RM πŸ’° pun b'tambah (tak kira harga emas naik atau turun sekali pun), maka posisi terbaik ialah??? (Anda sendiri boleh pilih)

1gram 1bulan 1keluarga
Kempen jom celik emas
Sms/whatsapp 0193509685 untuk join group whatsapp celik emas secara percuma. Dapatkan info-info percuma.
Catat Ulasan